Vil du have mere ud af din træning?

posted in: Uncategorized | 0

Der er forskellige bevæggrunde for at træne. Nogle træner for at tabe sig, nogle træner for at blive sundere, og andre træner, fordi de synes, det er sjovt. Der er mange grunde til at træne, og der er mange grunde til, at det er godt at træne. Det er naturligvis godt at dyrke motion, fordi det gør kroppen sundere og stærkere. Når du træner, vil du sikkert gerne have mest muligt ud af træningen. Det kan dog være svært at gennemskue, hvordan dette sker. Herunder får du nogle tips til, hvordan du kan få mest muligt ud af din træning.

Træning og kost hænger sammen

Kosten er noget af det, der er særdeles vigtigt for udbytte af træningen. Der er rigtig mange forskellige teorier og skrøner om, hvad man skal spise før og inden træning. Nogle påstår, at det er bedst at træne på tom mave, mens andre mener, det er bedst at spise en masse inden træningen. Én ting, der er vigtigt for din træning, er, at du får proteiner. Dette gælder især, hvis du styrketræner. Musklerne har nemlig brug for protein. Protein kan fås på mange forskellige måder, blandt andet gennem magert kød og æg. Hvis du har et særligt mål med din træning, kan du med fordel spise den mad, der hjælper dig til at nå målet. Hvis du ønsker at tabe dig, skal du altså spise sundt, varieret og kalorielet, mens du i en periode skal spise mange kalorier, hvis du ønsker at opbygge store muskler. Her kan du læse meget mere om, hvordan du skal spise, når du træner.

Find din maxpuls og træn efter den

Der er mange måder, hvorpå du kan intensivere din træning. En af dem er ved at træne efter din puls. Når du træner efter din puls, kan du lettere holde øje med, hvor du er i din træning, og hvor meget mere du kan give. For at du kan træne efter din puls, skal du kende din maxpuls. Når du kender din maxpuls, ved du, hvor hårdt du kan presse dig selv. Du kan læse meget mere om, hvordan du kan finde og træne efter din maxpuls lige her.

Husk opvarmningen

Der er mange, der springer opvarmningen over, inden træningen begynder. Det er dog en rigtig dårlig ide at springe opvarmningen over, hvis du vil have mest muligt ud af din træning. Det er ligeledes dumt at springe opvarmningen over, hvis du gerne vil undgå skader og skavanker fra træningen.

Der er flere grunde til, at opvarmningen intensiverer træningen. Opvarmningen gør, at der kommer mere væske ud i dine led. Det betyder, at dine led bedre kan tage imod de stød, der kommer under træningen, hvorfor du altså kan forebygge skader ved at varme op. Desuden sætter opvarmningen gang i kredsløbet, som gør, at ilten pumpes hurtigere rundt i kroppen. Dette gør, at musklerne får de bedste betingelser for at arbejde – og derfor kan musklerne få mere ud af træningen, hvis du har varmet op først. Desuden kan opvarmningen være med til at forberede dig psykisk på, at træningen skal begynde – motivationen kan altså øges, så du bliver mere klar til træningen og dermed har lyst til at give dig lidt ekstra.  

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.