Vil du starte en blog? Her er et par ting du bør lære først!

posted in: Uncategorized | 0

Går du med en drøm om at starte din egen blog? Så er der en række forskellige ting, du bør lære. Vi kigger nærmere på nogle af dem her.   

Startup Stock Photos

Bliv skarp på dansk grammatik

Vil du starte din egen blog, bør du sætte dig ind i dansk grammatik. Du kommer forhåbentlig til at få en masse læsere og følgere, og så er det altså rart, at dine blogindlæg er nogenlunde grammatisk korrekte. Du behøver naturligvis ikke at være den næste store forfatter for at kunne have en sjov, anderledes, personlig eller hyggelig blog, men gør dig selv den tjeneste at få styr på eksempelvis kommareglerne, inden du begynder at blogge på livet løs.

Vil du tages seriøst som blogger, sender det ganske enkelt et noget bedre signal til læserne, hvis der er styr på grammatikken, end hvis der er kastet et par tilfældige tegn ind hist og her. Desuden undgår du derved at få en masse irriterende kommentarer, hvis du laver en sproglig fejl, og det må naturligvis også ses som en klar fordel.

Øv dig i at tage smukke billeder

En blog er typisk meget mere end bare tekst. I dag er også billed- og videomateriale nemlig ofte en stor del af en blog, og derfor kan det være fornuftigt at blive god til at tage billeder. Med smukke billeder kan du nemlig fange (og fastholde) de besøgendes interesse. Især hvis du ønsker at få følgere igennem Instagram, bør du have fokus på dette punkt.

At tage smukke billeder kræver ikke nødvendigvis det helt store setup, da mange telefoner kan tage nogle rigtig fine billeder. Invester derfor blot i en smartphone med et solidt kamera, hvis du vil begynde at blogge. Sørg derudover for at finde frem til din egen ”stil” i billederne. Er der en rød tråd i dine billeders udtryk, vil din blog som helhed komme til at se meget mere gennemført og lækker ud. Det sender igen et godt signal til læserne.

Lær at kode med HTML og CSS

Hvis du vil have fuldkommen frie tøjler med din blog, bør du lære at kode den selv. Rigtig mange vælger at blogge i et CMS, men det består i bund og grund også blot af HTML- og CSS-koder. Derfor er det smart at kunne disse to grundlæggende ”internetsprog”. Dermed er der ingen grænser for, hvad du kan gøre med din blog, og du behøver ikke at være begrænset af funktionerne i et CMS.

Hvis du ønsker at lære at kode i HTML og CSS, kan du eksempelvis læse de grundige guides, du finder på HTML.dk. Når først du kan sprogene, bliver det en smal sag at kode din egen blog, og det er faktisk ikke så svært endda at lære dem. Det gælder blot om at tage det skridt for skridt og at eksperimentere med det hen ad vejen. Når først du forstår sprogene og deres opbygning, vil du nemt kunne kode din egen hjemmeside fra bunden af. 

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.