3 tips til, hvordan du kommer i dit livs form

posted in: Livsstil | 0

Er der noget, som mange af os drømmer om, er det at komme i vores livs form. Mange ser dog dette som en tidskrævende og stor udfordring, der ikke er til at overskue i en hverdag, som i forvejen er stresset og fyldt ud.

løb

Det behøver dog ikke at være så tidskrævende og svært, som mange får det til at lyde, så længe man er tilfreds med langsomme resultater. Hvis man vil se hurtige resultater, skal der knokles for det. Oftest er det dog de langsomme resultater, der holder i længden, fordi det egentlig bare handler om at ændre nogle få ting i den måde, man lever sit liv på.

Her i det følgende finder du 3 gode råd til, hvordan du kommer i dit livs bedste form.

Skær ned på de søde sager

Det første tip lyder på, at du skal reducere dit indtag af søde sager. Mange mennesker har for vane at spise søde sager på daglig basis.

Den vane skal der ændres på, hvis du ønsker at se resultater. I stedet for at spise søde sager hver dag, er det en god ide at begrænse det til én dag om ugen. Selvom du begrænser det til én dag, bør du stadig ikke indtage for store mængder af det søde.

Du kan også vælge at sige, at du må spise søde sager et par gange i ugen, men så må det kun være en håndfuld popcorn eller et par stykker chokolade. Find også gerne sundere alternativer til de søde sager som frugt, nødder eller grøntsager.

Spis sundt

Dette punkt knytter sig til det forrige, da det handler om, at du skal spise sundere i din hverdag til alle dine måltider – ikke kun til aftensmaden. Mange tror, at det er svært at spise sundt, men i virkeligheden handler det bare om, at du skal lade en så stor del af din mad bestå af grøntsager som muligt.

Særligt skal du sørge for, at der er rigeligt med grønt til din frokost og aftensmad. En tommelfingerregel lyder på, at der skal være flere grøntsager på tallerkenen end kød og andre fødevarer.

Det er en rigtig god idé at have et par kødfrie dage om ugen. Det er både sundt for din krop og miljøet. Det sparer dig også en del penge, da kød kan være dyrt.

Dyrk motion

Sidst, men ikke mindst, anbefaler vi dig, at du supplerer den sunde kost med motion. Disse to ting går nemlig hånd i hånd, hvis du gerne vil tabe dig.

Der er ingen, der siger, at du hver dag skal bruge flere timer på at dyrke motion. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du som voksen bevæger dig mindst en halv time om dagen.

Du behøver ikke mere end det. Den halve time kan du hurtigt komme til livs ved f.eks. at cykle på arbejde, gå en tur med børnene, løbe eller dyrke din yndlingssport.

Du kan finde inspiration og gode tips til en sundere livsstil lige her.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.