5 enkle tips til en sundere livsstil

posted in: Livsstil | 0

Kunne du godt tænke dig at få en lidt sundere livsstil? De fleste vil gerne være så sunde som muligt, men det er svært altid at tænke det sunde ind i hverdagen, uden at det kommer til at handle om komplicerede opskrifter og kalorieindtag. Men i denne artikel har vi prøvet at gøre det simpelt, med 5 enkle tips til en sundere livsstil.

sundere livsstil

Drik masser af vand

En af de vigtigste aspekter for at leve sundt, er at huske at drikke masser af vand. Der er mange fordele ved at drikke meget vand i løbet af hverdagen. Først og fremmest har kroppen brug for tilstrækkeligt med vand for at fungere optimalt.

Men at drikke meget vand, kan også have gavnlige effekter for fx pænere hud og hår, og kan hjælpe med at undgå sygdomme som forkølelse og forstoppelse.

 

Suppler med kosttilskud

Det kan godt være svært at få alle nødvendige næringsstoffer gennem kosten. Men her kan kosttilskud være med til at hjælpe, for at sikre at du får alle de vigtige vitaminer og mineraler.

Mange danskere vælger fx at supplere kosten med fiskeolie for at få tilstrækkeligt af omega-3 fedtsyrer. Omega-3 fedtsyrer kan nemlig primært fås gennem fede fisk i kosten.

Andre vælger at supplere kosten med proteinpulver for at få alle nødvendige proteiner. Du kan både tage proteinpulver i forbindelse med træning, men det kan også være for at få lidt ekstra protein til det daglige måltid.

Du kan vælge at supplere din kost med mange forskellige kosttilskud, og det kommer meget an på hvordan din kost er, hvilke kosttilskud der vil være gode for dig.

Få frisk luft

Et tredje godt råd handler ikke om kosten, men derimod om at komme udenfor og få frisk luft. For at have en sund livsstil, er det nemlig vigtigt at du få frisk luft i løbet af dagligdagen.

Frisk luft kan blandt andet være med til at holde humøret oppe i en travl hverdag, og det er derfor vigtigt for at have en sund livsstil.

Du kan fx gå en lille tur eller tage cyklen ned til supermarkedet – så kommer der også lidt bevægelse ind over.

Få nok søvn

En af de vigtigste aspekter af en sunder hverdag, er at få sovet nok. Hvis du sover for lidt, kan det blandt andet være med til at føre til stress og andre sygdomme. Samtidig præsterer du under dit potentiale efter en nat med for få timer under dynen.

Hvis du har problemer med at sove, eller falde i søvn om aftenen, kan du overveje om dit soveværelse er indrettet godt. Det er fx vigtigt at have mulighed for at mørklægge, så du kan sove når det er lyst. Samtidig er det en god idé med en svag lampe om aftenen, så du ikke bliver holdt vågen af skarpt lys.

Prøv nye opskrifter

Et af de vigtigste kostråd er at spise varieret. Men i en travl hverdag er vi ofte tilbøjeligt til at lave den samme ret lidt for mange gange. En god måde at spise varieret er derfor ved at prøve nye opskrifter.

Og nye opskrifter behøver ikke at være flere sider komplicerede vejledning. Du kan finde mange enkle opskrifter, som er nemme at lave. Fordelen ved at prøve nye opskrifter er, at du måske prøver at bruge nogle nye ingredienser, som du ikke er vant til at bruge i din madlavning. På den måde får du en mere varieret kost ud af det.

Du kan fx prøve at kigge efter opskrifter på raw food, der er sund mad. Raw food er mad der ikke er tilberedt til over 42 grader. Opskrifterne er derfor også hurtige at lave, da maden ikke skal varme i lang tid.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.