6 tips der får dit barn til at elske at lave mad

posted in: Livsstil, Mad | 0

Vi kender det alle – vi vil gerne have børnene med til at lave mad, men de gider ikke, og det ender altid med sure miner og nogle gange gråd, når madlavningen ikke lige går helt som planlagt.

Det behøver dig slet ikke at være sådan. I denne artikel vil vi give dig 6 gode tips til at få dit barn til at elske at lave mad!

Vi bringer dette indlæg i samarbejde med lillefod.com, som sælger billige børnesko.

Tip nr. 1 – Start i ferien

Et godt tidspunkt at starte med fælles madlavning er i ferie. I har god tid og børnene keder sig måske ligefrem. Sæt tid af og gør en god oplevelse ud af det – fortsæt så når i  kommer til hverdagene igen.

Tip nr. 2 – Giv barnet lov

Et barn vil gerne smage, røre og måske endda prøve at anrette. Lad barnet gøre det, de vil gerne lærere og der sker nok ikke noget ved at stikke en finger i dressingen for at smage.

Tip nr. 3 – Lav en ugentlig maddag

Lad barne få en dag i ugen, hvor det er op ti barnet selv hvad der skal laves. Find dig i at dette måske betyder, at den står på pizza, burger og hotdogs disse dage.

Tip nr. 4 – Bag kage

Det behøver ikke være mad der skal laves. Børn elsker kage, og mon så ikke godt de vil bage den selv, hvis de får lov at spise den bag efter? Skal dit barn have kage med i skolen, kan du evt. gribe chancen og lade dit barn bage denne kage selv – det synes skolekammeraterne måske også at lidt sejt!

Tip nr. 5 – Du klarer opvasken!

At skulle være med til at tage opvasken kan være en sur pligt og måske overskygge det at man er med til at lave med. Gør derfor det at du de første gange i laver mad sammen tager opvasken – men lad det ikke blive en vane 😉

Tip nr. 6 – Tillad overspringshandlinger

Børn kan have svært ved at koncentrere sig i længere tid, det ved de fleste, og derfor er det også ok, hvis de ikke er 100% fokuseret omkring madlavningsprocessen hele vejen. Det er ok lige at lave lidt andet, så længe man ikke glemmer maden helt.

Har du prøvet at lave med med dit barn? Hvordan dik det? Del dine erfaringer og gode råd med andre læsere i kommentartråden nedenfor

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.