Bar50 – et frisk pust i vældet af de københavnske restauranter

posted in: Livsstil, Mad | 0

De fleste har hørt om Noma, Geranium og Den Røde Cottage, som alle kan prale af michelinstjerner, og hovedstaden kunne da også i 2015 notere sig et rekordhøjt antal af michelinrestauranter. Langt størstedelen af den danske befolkning har dog hverken råd eller lyst til at betale de tårnhøje kuvertpriser, som et måltid mad på en af disse restauranter koster, hvilket er helt forståeligt. Dette betyder dog ikke, at man på nogen måde bør droppe alle planer om at spise ude – København myldrer nemlig med prisvenlige restauranter og caféer, der både mætter, byder på nye smagsoplevelser og ikke koster det hvide ud af øjnene. Et godt eksempel på dette er den nye café Bar50, som vi har valgt at besøge i denne anmeldelse. Uden at røbe for meget kan vi vist godt sige, at du som gæst på Bar50 får en unik oplevelse, alt efter hvilken tid på dagen du kigger forbi.

bar50
Happy women enjoying a coffee in a cafe in Copenhagen. They are in their twenties, laughing and talking each other. Smart casual clothing.

Fantastiske muligheder for morgenmad

Bar50 er en integreret del af Danhostel Copenhagen City på H.C. Andersens Boulevard, og stedet er således hyppigt besøgt af Danhostels mange overnattende gæster. Det er dog på ingen måde noget, der forstyrrer selve oplevelsen – snarere er det en del af charmen, at man om morgenen både kan møde friske sjæle, der snart begiver sig ud i det storslåede metropol, men også nattens festaber, som med morgenhår og tømmermænd bare trænger til et måltid mad, inden de kravler tilbage under dynen. Det er bestemt intet under, at man hos Bar50 møder alle dele af samfundet, da caféen/baren/restauranten (få forklaringen senere) særligt slår sig på, at der skal være plads til alle.
Morgen- og formiddagens menu er ganske bredtfavnende, og du får således alt, hjertet måtte begære, herunder rundstykker, pålæg, croissants og wienerbrød. Deres morgenbuffet er ganske fin, og du skal være usædvanlig kræsen, hvis du ikke finder noget, du godt kan lide. Hvis du er på ferie i København, kan du desuden for et beskedent beløb købe og smøre en madpakke, så du/I ikke løber tør for energi, når I går op og ned af Strøget.

Gennemgår en forvandling i løbet af dagen

Det helt særlige ved Bar50 er dog snarere den forvandling, der finder sted i løbet af dagen. Når de sidste morgenmadsgæster har forladt deres bord, bliver Bar50 til en moderne og trendy café, som byder på alskens lækre drikkevarer, kager, salater og sandwiches. Uanset hvad du er til, finder du altså et bredt udvalg, så du slukke både tørst og sult. Bar50 tilbyder ligeledes gode muligheder for at benytte de rummelige og fredfyldte lokaler til at studere eller arbejde. Har jeres studiegruppe ikke noget sted at være, kan Bar50 danne rammerne om jeres læsning eller opgaveløsning. I dagtimerne er de fleste af Danhostels gæsterne nemlig ude at opleve København, hvilket giver Bar50 en helt ny funktion. Når mørket efterhånden falder på, tilpasser Bar50 sig igen til et nyt publikum. Nu er Bar50 en hyggelig og charmerende bar med et væld af fantastiske øl, vine og drinks. Du/I kan holde forfesten i Bar50 og tage videre i byen senere på natten. Bar50 lukker først kl. 1, hvorfor festen også sagtens kan holdes kørende, hvis I ikke er meget for at betale store summer for en fadøl i nattelivet.

Alt i alt må vi anerkende, at konceptet med Bar50 bare fungerer. Personalet er smilende og høflige, maden er smagfuld og til at betale, og hvis du har brug for et sted at sove efter et par timer med drinks i baren, skal du ikke ringe efter en taxa – du befinder dig jo allerede på det centralt beliggende Danhostel Copenhagen City. Kombineret med muligheden for at afholde private events er Bar50 et frisk pust, som det københavnske restaurant- og cafémiljø længe har manglet.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.