Alle har på et eller andet tidspunkt i livet været ude for at skulle holde en fest, og her har et af spørgsmålene med garanti været – hvad skal vi have at spise? Og hvordan skal vi lave maden? Mange overvejer måske at lave maden selv, for hvor svært kan det egentlig være – måske kan man ligefrem spare penge? I denne artikel giver augmenteres der for, hvorfor det som regel aldrig er en god idé at lave maden på egen hånd, selv til de mindre fester…
Tid er penge
Selvom du måske mener, at du kan gøre det billigere ved selv at lave al maden til din fest, så er det typisk ikke tilfældet. Overvej en gang, hvor mange timer du hurtigt kan bruge på at forberede, handle ind, lave maden og anrettet. Det løber hurtigt op i mange timer. Timer som du kunne bruge på arbejdet. Helt konkrent kan du, hvis du f.eks. er timelønnet, arbejde 3-4 timer mere på arbejdet, og så skal man ikke være vildt god til matematik for at regne ud, at det ikke kan betale sig at lave maden selv. Mange ”mad ud af huset” udbydere tilbyder også mad ud af huset i dit nærområde, og ofte behøver du ikke selv at bruge tid på at køre ud og hente det hos leverandøren. F.eks. tilbyder et sted som Jacobs-mad lækker mad ud af huset i Århus og jylland + fyn i det hele taget.
Nyd festen i stedet for at stresse med maden
En af de vigtigste grunde til ikke selv at lave maden er, at du undgår at skulle stresse og bekymre dig om maden. Hvad nu hvis det brænder på? Er der nok til alle? Er kødet gennemstegt? Alle disse spørgsmål behøver du ikke bekymre dig om, hvis du bestiller mad ude fra. Mange steder tilbyder de også at du får en kok ud sammen med maden og på den måde behøver du altså heller ikke at bekymre dig om hverken anretning eller tilberedning.
Få hjælp og inspiration til den rigtige menu
Hos mange mad ud af huset udbydere kan du også få hjælp til at sammensætte den helt rigtige menu. Dette er en rigtig god idé, hvis du ikke er den helt store kok, for det er ikke helt ligegyldigt, hvordan dine retter sammensættes. En mad ud af huset udbyder vil også kunne hjælpe dig med at lave en menu som består af sæsonens råvare, hvilket du måske ikke selv ville have det fulde overblik over.
Konklusionen må være, at det hverken kan betale sig eller giver en bedre madoplevelse, at lave maden selv til sin fest. Det skulle da lige være, hvis du selv var professionel kok.
Del artiklen på de sociale medier!
Skriv et svar