Disse restauranter skal du prøve

posted in: Mad | 0

Danmark er et af de lande, hvor man kan opleve den bedste kulinariske madoplevelse. Så som dansker, skal du selvfølgelig udnytte, at du ikke behøver at krydse landegrænser for at få et måltid af bedste kvalitet. Der er hård konkurrence i restaurantbranchen, da alle ønsker at få sammensat den bedste og mest unikke menu, som gæster har lyst til at nyde igen og igen. Der åbner konstant nye restauranter i Danmark og det kan være svært at vide, hvilken man skal vælge at besøge. I denne artikel finder du derfor vores bud på en række restauranter, som i den grad er værd at besøge.

108 – Strandgade 108, 1401 København K

108 er Nomas såkaldte ”lillebror restaurant”, som er en mere afslappet udgave af Noma. Hos 108 er der en unik og afslappet stemning i flotte og rustikke rammer med højt til loft. 108 elsker at benytte råvarer fra lokale landmænd, dog er de ikke pleje for at importere unik mad ude fra landets grænser. Uanset hvor ens mads råvare stammer fra, er de altid af bedste kvalitet. Lige nu har 108 en menu, som er a la carte, således man selv kan sammensætte sin menu. Menuen byder bladnt andet på glasere svinebryst og saltbagt knoldselleri med ost og hasselnødder. Hvis man har lyst til at smage lidt af hvert, så kan man vælge taste-menuen, som består af 8 retter. 108 er desuden en mere tilgængelig end Noma, rent økonomisk men også pladsmæssigt.

Falsled Kro – Assensvej 513, 5642 Millinge

I en lille by på Fyn ligger Falsled Kro. Har du aldrig hørt om stedet, så er Falsled en kro samt en gourmetrestaurant, hvor der er oplagt til en weekend med hygge og fantastisk mad. Her kan man enten vælge at spise frokost eller middag på restauranten eller vælge at tage en overnatning i fine rammer. De er tilknyttet en kæmpe køkkenhave til kroen, hvorfor der også kun bliver lavet mad efter det såkaldte almanakøkken. Det vil sige, at der kun bliver lavet menuer ud fra, hvilke rådvare der lokalt er tilgængeligt på den pågældende årstid. Lige nu består menukortet blandt andet af iberico gris og morkler og jordskokker med rogn. Inden man nyder den lækre menu, kan man få et køligt glas champagne i restaurantens tilhørende stue.

Kiin Kiin Bao Bao – Vesterbrogade 96, 1620 København V

Kiin Kiin Bao Bao er ligeledes i familie med en Michelin restaurant, denne gang Kiin Kiin. Kin Kiin Bao Bao er en asiatisk restaurant med speciale i de såkaldte bao. En bao er en sødlig dampet bolle, som oprindeligt kommer fra Kina. En bao fyldes typisk med krydderurter og en form for krydret kød. Dog bliver der ikke blot serveret bao i restauranten. Man kan ligeledes nyde asiatiske salater og mørt kød. Priserne ligger fra 45 kroner til omkring 140 kroner, hvilket gør, at det oplagt at bruge lidt af hvert, når man besøger Kiin Kiin Bao Bao.

 

Når du har været ude at prøve en (eller flere) af restauranterne, kan du prøve at lave din egen gourmetmiddag. På gastromand kan du finde inspiration til, hvordan man holder den perfekte middag.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.