En motordrevet køkkenassistent

posted in: Livsstil | 0

En hjælpende hånd i køkkenet var i gamle dage forbundet med ansættelsen af en ung pige, der tog sig af familiens måltidsforberedelser. I dag kan hjælpen hentes i diverse elektriske køkkenapparater, der gør madlavningen meget lettere. I denne artikel kan du blive klogere på både køkkenmaskiner, blendere og juicemaskiner.

 

Køkkenmaskiner

En køkkenmaskine er en rigtig god hjælp, hvis du er glad for at lave mad fra bunden. Med en sådan kan du uden problemer ælte dej, piske fløde, hakke kød, røre fars, snitte grøntsager og meget mere. Køkkenmaskiner findes i mange prisklasser og kapacitetsniveauer. I forhold til sidstnævnte bør du se dig om efter en køkkenmaskine, der er meget kraftig – helst over 1000 watt. En kraftig køkkenmaskine er nemlig både hurtigere og mere alsidig end en køkkenmaskine med lavere kapacitet. De mest kendte køkkenmaskiner er produceret af Kenwood, KitchenAid og Assistent, men også Bosch, OBH Nordica og mange flere fremstiller ydedygtige køkkenmaskiner.

 

Når du skal finde ud af, hvilken køkkenmaskine, der passer bedst til dig, anbefaler vi, at du sætter dig ind i hver enkelt køkkenmaskines specifikationer.

køkken

Blendere

Hvis du er vild med smoothies, pesto og suppe, bør du anskaffe dig en blender. Med en sådan kan du nemlig hurtigt trylle en håndfuld bær til en cremet drink, en håndfuld basilikum til smagfuld pesto og et pund kartofler til en lækker suppe.

 

Når du skal se dig om efter en blender, anbefaler vi, at blenderen har:

  • Variabel hastighed.
  • En kraftig motor på mindst 1000 watt.
  • Kantet eller ribbet kande. En rund kande skaber ingen modstand.
  • En stor kande med plads til mindst 1,5 liter indhold.
  • En stærk kniv med to blade.

 blender

Herudover er det et klart plus, hvis blenderen har:

  • En timer, så du kan forlade blenderen, mens den kører.
  • Indbyggede programmer, der gør det let at lave smoothies, knust is med mere.
  • En støjdæmper i form af en kappe, de sættes over beholderen.

 

Når du skal anskaffe en blender, bør du helt klart vælge en af de bedste blendere på markedet.


Juicemaskiner

Hjemmelavet juice smager bare bedre end kartonjuice. Men hvis du heller ikke lige får presset 15 appelsiner ved håndkraft, er en juicemaskine vejen frem for dig.

Overordnet findes der to typer juicemaskine: En saftcentrifuge og en slowjuicer. En saftcentrifuge fungerer ved, at den slynger saften ud af frugterne eller grøntsagerne. Dette sker ved meget høje omdrejninger – typisk 8000-12000 per minut. En saftcentrifuge er effektiv og fremstiller hurtigt et glas juice. Omvendt foregår presningen noget langsommere med en slowjuicer. Her sker det med kun 40-80 omdrejninger per minut. Til gengæld bevares flere af frugterne og grøntsagernes næringsstoffer og enzymer ved denne metode.

 

Hvis du vil vide mere om de to typer juicemaskine, kan du læse mere på powercooking.dk.

juicer

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.