Guide til spiritus i farsdagsgaven

posted in: Livsstil | 0

Nu er det snart fars dag, og hvis din far er glad for at nyde et glas i ny og næ, eller måske lave en drink ved særlige lejligheder, så kan det være, at du allerede ved, hvad du skal give ham. Der findes bare et hav af muligheder når, det kommer til spiritus, og du sidder måske og tænker, hvad er det nu lige forskellen på rom og whisky er? – Herunder vil der blive forklaret lidt nærmere om, hvad rom, whisky og gin er for nogle typer af spiritus. Forhåbentlig vil dette være med til at inspirere dig, og gøre dig klogere på diverse slags spiritus typer, så du med sikkerhed kan finde den rette gave til din far.

Tre typer spiritus

Rom
Udover at være Italiens hovedstad, er rom også en spiritus, som er destilleret på rørsukker. Rom er en spiritus type, som oftest nydes med isterninger i. Den kan også bruges til at lave drinks eller cocktails, såsom mojito og piña colada. Det er bare vigtigt, at du er opmærksom på, at der findes to forskellige slags rom. Da den er lavet på sukkerrør, findes der både en lys og mørk rom. Det er oftest den lyse rom, som bruges til drinks og cocktails, fordi den ikke er en stor smagsoplevelse i sig selv, hvorimod den mørke rom nydes ren.

Whisky
Whisky består hovedsageligt af korn, men den kan også være baseret på andre kornsorter. Det er kornsorten, som bestemmer, hvilken type af whisky du står med i hånden. De mange forskellige kornsorter skyldes, at whiskyen laves mange steder i verden, men nogen mener, at whiskyen stammer fra Skotland. Derfor vil der herunder blive forklaret forskellen på diverse skotske whisky typer.

Den skotske whisky er kendt for at have en unik og røget aroma, men smagen afhænger af ingredienser og destillationsmetode, og det er derfor, der findes så mange forskellige slags på markedet. Overordnet set findes der to typer af skotsk whisky, som er malt- og grain whisky. Den første er destilleret på bygmalt, og den anden er fremstillet af forskellige kornarter. Der er dog forskel på de to overordnede typer af whisky, da det afhænger af, hvilken region i Skotland den er blevet destilleret.

Gin
En gin er modsat de to ovenstående anset for at være en brændevin. Gin er hovedsageligt lavet af rug og byg, men der findes også gin, som er lavet på andre kornsorter. Gin er en type spiritus, som har ændret sig gennem tiden, fordi førhen skulle en gin smage af enebær, men det har ændret sig. I dag kan gin være lavet med mange forskellige slags krydderier, heriblandt citronskal og kardemomme. Dermed findes der mange afskygninger af gin, men du kan altid læse bag på flasken for at se, hvor den er fremstillet, det som den er destilleret på, og hvad den indeholder af krydderier.

Stort udvalg

Når du endelig har besluttet dig for, hvilke(n) slags spiritus du gerne vil købe til din far, kan du gå ind på uhrskov-vine.dk, hvor der er et stort udvalg af de forskellige slags spiritus. De kan også hjælpe dig, hvis du har spørgsmål.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.