Historien bag mikroovnen

posted in: Livsstil | 0

Det er i dag de færreste, der ikke har en mikroovn (oprindeligt hedder den faktisk en mikrobølgeovn) stående i køkkenet. Mange steder er den nærmest blevet en fast del af indretningen, da den har mange anvendelsesmuligheder og det er bestemt meget nemmere, at bruge en mikroovn til at opvarme dine rester fra igår sammenlignet med, at skulle til at varme ovnen op. I dag er det – som sagt – meget almindeligt at eje en mikroovn og faktisk er det de færreste, der ikke har én stående i køkkenet, men sådan har det dog ikke altid været. Du kan finde et stort overblik over forskellige mikroovne her.

 

Sådan kom mikroovnen til verden

Mikroovnen blev oprindeligt opfundet af amerikaneren Percy Spencer, der dengang arbejdede for virksomheden Raytheon, der primært beskæftigede sig med produktion af våbenelektronik. Hele eventyret begyndte med, at han en dag i 1945 havde formået at smelte noget jordnøddechokolade ved hjælp af et radarsystem, der udsendte mikrobølger med en frekvens på godt og vel 2,5 Gigahertz, hvilket er svarende til hele 2500000000 Hertz. Han besluttede sig for, at han ville teste hans nye apparat ved at stille en pose med upoppede popcorn ved siden af, hvilket faktisk resulterede i, at han efterfølgende stod med en pose poppede popcorn efterfølgende.

 

Herefter fandt Percy Spencer ud af, at vand, kulhydrater og fedt blev sat i svingninger, hvilket resulterede i, at der blev udviklet en varm, omkring de 2,5 GHz. Det varede cirka 2 år, inden Percy Spencer sammen med virksomheden Raytheon, hvor han arbejdede kunne præsentere den første patenterede mikroovn, der blev kaldt for Raydarange. Dengang var der dog ikke mange, der havde råd til en mikroovn, for den fik en pris på hele 5000 dollars, den brugte 3000 W og var 1,7 meter høj. Derudover var den også vandkølet og vejede hele 340 kg. Dengang blev den ikke anvendt i private hjem, men derimod i tog, luksuslinere og lignende.

 

Hvorfor skal jeg købe en mikroovn?

Der er mange gode grunde til, at du skal gå ud og investere i en mikroovn (eller mikrobølgeovn om man vil) til dit køkken. Det er dog primært fordi den kan spare dig for rigtig meget tid, hvis du f.eks. bare lige hurtigt skal varme noget mad op, inden det skal spise eller serveres, men dertil skal det selvfølgelig heller ikke være nogen hemmelighed, at en mikroovn er perfekt til dig, der godt kan lide en skålfuld popcorn til fredagsfilmen. Det er uhyre nemt at lave popcorn i en mikroovn, da du blot skal købe mikroovnspopcorn, som kommer i en pose, der bare skal lægges ind i mikroovnen, have cirka tre til fire minutter, hvorefter du har lækre, færdigpoppede popcorn, der er klar til din fredagsfilm.

 

Det er dog hovedsageligt fordi du kan spare rigtig meget tid ved at investere i en mikroovn, at det er værd at bruge dine penge på. Et godt eksempel er, at du kan tage noget oksekød op af fryseren, bruge din mikroovn til at tø det op og derefter er det klart til at blive formet til lækre hakkebøffer, der kan komme direkte på panden eller på grillen uden på terrassen.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.