Kost, træning og god form

posted in: Livsstil | 0

Åbner du ethvert blad eller enhver bog om sundhed, optræder emnerne kost og træning. De to ting hænger uløseligt sammen – både på papiret og i praksis. I dette indlæg vil vi specifikt fokusere på træningsdelen. Vi ser på, hvilke discipliner der er populære og hvorfor. Vi ser på, hvad de forskellige discipliner kan, og hvad du får ud af dem. De første tre af vores udvalgte sportsgrene er svømning, løb og cykling, og den opmærksomme læser har garanteret allerede lagt mærke til, at netop disse tre discipliner er en del af det populære IronMan. Til sidst vil vi se på styrketræningen, og hvad den kan i sammenhæng med de tre øvrige discipliner.

Svømning

Den første disciplin er svømning. En sportsgren, der indtil for et par år siden primært var noget, man gik til i folkeskolen. Nu er der rigtig mange forskellige mennesker, der svømmer, og som svømmer meget. En af grundene hertil er uden tvivl, at svømning er én af de tre discipliner, der udgør en IronMan. Svømning er en hård, men enormt skånsom sportsgren, som derfor både er god, når du er barn, voksen, gravid eller ældre. Du kan få pulsen op og få god træning uden at belaste dine led voldsomt. Svømning er derudover en meget teknisk disciplin, så du kan blive ved med at forfine din teknik og blive hurtigere og hurtigere.

 

Cykling

Videre til disciplin nummer to: cykling. Cykling er noget af det, langt de fleste af os har stiftet bekendskab med på et tidspunkt i livet. Mange af os bruger primært cyklen som transportmiddel, men der er også rigtig mange, der bruger cykling som motionsform. Igen er der tale om en skånsom træningsform, idet du ikke direkte belaster dine led, og samtidig er der mulighed for stor variation – for eksempel landevejscykling og mountainbike, som er lettilgængelige former, selv for den almindelige motionist. Uanset hvilken form for cykling, du foretrækker, er det et godt tip at vælge punkterfri dæk. Som navnet antyder, kan disse dæktyper ikke punktere, og det sikrer dig stabile og gode cykelture uden nødvendigheden af medbragt lappegrej.

Løb

I IronMan-regi er det på løberuten, at du endelig krydser målstregen. Løbet er den sidste disciplin, og for mange er det også den hårdeste. Selvom løb på mange måder virker som den mest simple træningsform, er det hårdt for kroppen. Især på de lange distancer som her. Selvom løb i høj grad kun består af at sætte det ene ben foran det andet, er der skrevet mange lærebøger om den gode, sunde løbestil, det rigtige løbeudstyr og lignende.

Er du mere typen, der gerne vil træne indenfor, kan det betale sig at investere i et løbebånd af høj kvalitet, så du altid kan træne uanset vind og vejr.

Styrketræning

Slutteligt skal vi kort vende styrketræningen, som er et godt supplement til de øvrige træningsformer. Arbejder du målrettet med at styrke dine muskler i hele kroppen, vil du også præstere bedre på discipliner såsom svømning, cykling, løb og alle mulige andre sportsgrene.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.