Lækker gourmetmad for alle

Publiceret i: Mad | 0

Gourmet er ikke længere et begreb for de få. Den kulinariske udvikling i Danmark har haft fuld fart på gennem de seneste år, og flere og flere dygtige kokke fra hele verden slår sig ned i Danmark for at udvikle sig, og levere lækker mad til borgerne.

Glazed duck fillet, mashed potatoes seasoned with truffle oil, fig and aniseed sauce

Som følge af den øgede konkurrence mellem restauranterne er priserne begyndt at blive lavere, hvilket gør det muligt for menig mand at tage ud at spise på de fine steder med høj kvalitet indenfor service og bespisning.

Restauranter som eventafviklere

Udover at øge kvaliteten er restauranterne også begyndt, at afvikle forskellige typer arrangementer, som virkelig kan tiltrække en bred vifte af befolkningen.

Som et eksempel kan man på restaurant Address i Hellerup både komme til juletræstænding, julefrokoster, informationsaftener om lokalområdet, jazzaftener og meget andet.

Arrangementerne skal være med til at fuldbyrde oplevelsen, når man tager ud at spise.

Dette format er blevet mere og mere udbredt blandt landets restauranter, og har medvirker til at gøre gourmetrestauranterne mere folkelige – uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Nye tendenser i danskernes madkultur

Bølgen af gourmetmad startede tilbage i 1990’erne, hvor forbrugerne søgte bedre kødkvalitet og samtidig efterspurgte bæredygtighed og sundere opdræt af dyrene. Der var et øget fokus rent politisk på bæredygtighed og dette er noget af det mange restauranter har taget til sig sidenhen.

Således gør mange gourmetrestauranter brug af lokale råvarer for at spare transportbelastningen på miljøet.

Op gennem 2000’erne kom flere verdenskendte gourmetrestauranter til, hvilket har givet det danske køkken et stort boost. Det har også øget konkurrencen, således at kokkene altid er nødt til at lægge sig i selen, for at levere den bedst mulige kvalitet. Noget der i høj grad kommer forbrugerne til gode.

Det nye fokus har også smittet af på drikkevarerne. Mikrobryggerier er skudt op mange steder i landet, og samtidig er mange vinbarer blevet kombineret med restauranterne, så man kan få udsøgte vine til sine retter.

I takt med at fitnessbølgen samtidig har ramt landet og bliver tiltagende populært er der et øget fokus på kosten, og netop derfor søger danskerne meget mod mad som er rigt på proteiner, næringsstoffer og mineraler. Noget som restauranterne i høj grad har taget til sig.

Hvis vi tager eksemplet Restaurant Address igen, så kører de ikke efter en bestemt madfilosofi, men har et stærkt fokus på sæsonens næringsholdige råvarer. På den måde sikrer man altid høj kvalitet, og god smag.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Gourmetmaden er i sig selv noget vi danskere har taget til sig, så der hvor restauranterne ydermere kan differentiere sig fra hinanden er beliggenheden.

Restauranter med udsigt til vand er altid de mest populære, da vandet både er smukt og foranderligt at sidde og se ud på, mens man indtager et godt måltid.

Derudover sørger gourmetrestauranterne for at der altid er en god stemning i hyggelige omgivelser når man lægger vejen forbi, så det kan skam godt betale sig at vælge en gourmetrestaurant næste gang du skal ud at spise.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail

Skriv en kommentar