Lav din egen mad-blog – så nemt er det!

posted in: Livsstil | 0

Af Peter V

Mange mennesker gå og drømmer om at starte deres egen blog om for eksempel mad. Mange vælger dog at skrinlægge denne idé med den begrundelse af det er for svært, dyrt eller blot op ad bakke at få sat i gang.

Virkeligheden er dog en helt anden, og det er faktisk super nemt og ikke mindst billigt nu om dage at lave en blog. Du skal bruge 3 ting. Et webhotel, et domæne og CMS systemet WordPress.

Et webhotel

Webhoteller kan i dag købes for ganske få penge, og du skal ikke være en IT-ekspert for at sætte det op. Alt hvad du skal gøre er at finde et webhotel du gerne kunne tænke dig og så gå ind og købe den billigste pakke, da de billigste pakker typisk er rigeligt til en simpel blog (du kan altid opgradere). Et webhotel er der, hvor din blog skal ligge. Din blog vil bestå af en række hjemmeside-filer og de skal have et sted at ligge på nettet. Derfor at du brug for et webhotel. Et webhotel koster typisk mellem 10 og 50 kr. om måneden, og det er derfor ikke en voldsomt stor udgift du vil have hertil.

Man kan også tit finde rabatkoder til webhoteller på nettet. F.eks. har de på billig-webhosting.dk her samlet en liste med rabatkoder til webhoteller på nettet . Rabatkoder kan typisk spare dig for mellem 20% og 30% af den samlede regning på købet eller også får du i nogle tilfælde de første 3-4 måneder hos webhotellet gratis med rabatkoden.

Domæne

Når du skal lave et blog, så skal kunderne have et sted at finde dig på nettet. Man kan kalde det en slags adresse på nettet. Et domæne er altså det navn som folk skal taste ind i deres browser for at finde din blog f.eks. ”min-madblog.dk”. Når du køber webhotel får du altid i samme ombæring mulighed for at købe et domæne samtidig med. Så mit råd er, at du inden du køber webhotel finder ud af hvad dit domæne skal være, således at du kan købe webhotel og domæne samtidig. Et .dk domæne koster 45 kr. om året, så det er ikke en kæmpe investering at købe et domæne. Du kan tjekke om det domæne du godt kunne tænke dig er ledigt her.

WordPress CMS

Det som du skal bygge din blog med hedder WordPress. Eller rettere, der findes rigtig mange muligheder når det kommer til blog systemer, men WorsPress er klart det der er mest brugt, og det er også det jeg vil anbefale her. På de fleste webhoteller er der en installationsguide til WordPress, hvor du med ét klik kan installere WordPress bloggen på dit webhotel og domæne. Efter du har gjort det, ja så har du faktisk en blog, hvor du kan gå i gang med at skrive. Der findes masser af vejledninger til WordPress og også gratis videokurser. Prøv f.eks. at besøge NemProgrammering.dk og se deres WordPress kursus fra bunden – Det vil helt sikkert hjælpe dig hurtigt i gang med WordPress og din egen mad-blog.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.