Mad til julefrokosterne

posted in: Mad | 0

Nu er vi efterhånden nået til den tid på året, hvor der skal holdes julefrokoster i stribevis. Så skal man til julefrokost med vennerne, så lige afsted med arbejdspladsen også, og så er der også lige et par stykker med familien, og hov så dukkede der lige en ekstra op. Allerede inden jul, men også efter, bliver vi fyldt op med julemad, og til sidst kan man måske godt blive bare en lille smule træt af den samme menu igen og igen. Desuden er det ikke alle, der er til lige mange julefrokoster, så når du er ved at kravle helt ind i dig selv, når du ser den varme leverpostej og sildene på bordet, så er der stadig nogen, der sidder og roser maden til skyerne. Men hvad er der så at gøre?

meyers

Lav maden selv

I mange tilfælde står værten for at gøre det selv, eller også bliver der ansat nogle stykker til at lave maden, f.eks. en håndfuld venner eller professionelle. Andre gør det også på den måde, at maden bliver udeligeret til alle gæsterne, og så skal gæsterne hver især tage noget med til julebordet. Man kan hurtigt komme til at sidde med den samme gamle julemenu igen og igen, men når man gør det på især den sidstnævnte måde, så kan man lave et lille twist. Eksempelvis kan man lade nogen lave julemaden og så samtidig få den anden halvdel til at lave noget helt andet, som tærter, pizza mm. Og så får man en lækker blandet menu, så man selv kan få lov at vælge, om man har fået nok julemad for denne omgang, eller om man godt lige kan klare lidt mere. Det er også en mulighed, at man skifter julemenuen fuldstændig ud, så det er noget helt andet end den samme menu, som har stået på bordet til de 3 forrige julefrokoster. På den måde kan man også få noget afveksling, så man måske er klar på julemaden til den næste julefrokost.

Gør det nemt, lækkert med mad udefra

I mindst lige så mange andre tilfælde vælges der at bestille mad udefra, og når man siger sådan, så forventer man virkelig den gængse menu. Sådan behøver det dog ikke at være, for nogen steder kan man også få en lidt mere atypisk julemenu, og nogen steder er også åbne for, at man selv kommer med ønsker til maden. Når man bestiller mad udefra er man sikker på, at man har sine hænder frie til julefrokosten, og man kan derfor koncentrerer sig mere om julehyggen og den gode stemning. Når man bestiller mad udefra er det derfor godt med mange muligheder.

De fleste cateringssteder har mange flere ting at vælge imellem end bare lige den traditionelle julemad, som f.eks. gratineret knoldselleri og græskar med brændt valle. Men hvis man stadig ønsker den traditionelle julefrokost med et godt pift, så er der bestemt også mulighed for det, kig på http://www.meyersmad.dk/ og se hvad der tilbydes af forskellige lækre menuer til julefrokosten mm.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.