Pas på disse fødevarer hvis du vil bevare dine hvide tænder

posted in: Livsstil | 0

Det er de færreste mennesker der bryder sig om at have gule tænder. Sikkert heller ikke dig? Men tænder har det desværre med at blive mere og mere gule, efterhånden som årene går. Det kan de fleste dog acceptere. Men nogle får dog gule tænder ret tidligt. Det kan selvfølgelig skyldes en form for tandsygdom, men i de fleste tilfælde skyldes det, at man spiser eller drikker noget, som er med til at farve tænderne. Det kan du læse mere om her.

Disse drikkevarer farver dine tænder

Der findes en række fødevarer som er med til at farve dine tænder gule. Typisk snakker man om at kaffe farver tænderne gule. Det er også rigtigt. Men det går dog ofte forholdsvist langsomt. Men det som mange ikke tænker over, er at the også farver tænderne gule. Så hvis du enten drikker meget the eller kaffe, så er du i farezonen for at få gule tænder hurtigt.

Et par andre ting du skal passe på med at drikke er rødvin og cola. Begge dele indeholder syre, som er med til at gøre emaljen på dine tænder bløde. Når emaljen er blød, kan den meget lettere tage imod misfarvninger, ligesom der også lettere opstår huller i tænderne. Så pas på med ikke at drikke rødvin eller cola for meget. Skyl gerne efter med et rent glas vand.

Frugt og bær kan også farve dine tænder

Der er mange der tror det er løgn, når de får at vide at frugt og bær kan misfarve tænderne. Men det er ikke desto mindre rigtigt. Mange bær som f.eks. blåbær, tranebær og kirsebær indeholder kraftige farvestoffer som kan være med til at sætte sig på dine tænder. Det gælder uanset om du spiser frugterne rent eller de indgår i andre retter. De farver ligeså meget.

Andre madvarer der kan farve dine tænder

Du kan også få dine tænder misfarvet ved at spise meget slik, sødesager eller andre syreholdige eller kraftigt farvede fødevarer. De både nedbryder emaljen og farver tænderne. Så spis det med måde.

Husk i øvrigt på, at du ikke bør børste dine tænder kort tid efter at du har spist eller drukket noget syreholdigt. Din emalje er blød og du kan ødelægge den endnu mere, ved at skrubbe på den med tandbørsten. Skyl efter med rent vand og vent en time eller to før du børster tænder.

Hvis du allerede har fået gule tænder

Hvis du allerede har fået misfarvet dine tænder, så findes der dog nogle ting du kan gøre. Der findes både råd om at bruge bagepulver, bananskræller osv. for at farve tænderne hvide igen. Bananskrællen gør ingen skade, men hjælper dog heller ikke så meget. Den med bagepulver vil jeg dog fraråde, selvom den rent faktisk kan hjælpe. Den ødelægger emaljen alt for meget.

Men du kan i stedet gøre brug af et tandblegningssæt som du kan bruge derhjemme. Det er super enkelt og koster ikke så meget. Her kommer du en form for pasta i en skinne som du sætter rundt om dine tænder i et stykke tid. Pastaen bearbejder så misfarvningerne i dine tænder. Efter lidt tid, så kan du tage skinnen ud igen og skylle munden. Du bør nu have hvidere tænder. Det kan dog godt kræve flere behandlinger før du er helt tilfreds med dine tænder. Men det er den bedste måde at gøre det på, i stedet for mange af de andre husråd der findes.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.