Sådan laver du gourmetmad selvom du er på dagpenge.

posted in: Mad | 0

Hvis man er arbejdsløs og overladt til de dagpenge man får fra sin A-kasse, kan det for mange være svært at få enderne til at mødes rent økonomisk. Et sted, hvor mange sparer bliver ofte på maden, hvor der ikke længere bliver købt dyre bøffer og den gode rødvinssovs når der kommer gæster.

Men faktisk kan man sagtens lave et lækkert gourmetmåltid selvom man er på dagpenge og kassen er lidt slunken. Her er 3 tip til, hvordan du billigt kan lave retter der mest af alt minder og gourmetmad.

Gå i discountbutikkerne

 

At lave lækker og fin mad er ikke ensbetydende med at købe dyre råvare. Faktisk kan du i mange discountbutikker finde råvarer som er i samme kvalitet, hvis du f.eks. havde købt dem i Irma. Prøv eksempelvis at tage en tur i Aldi. Det lyder måske tysk og træls, men i virkeligheden findes der en mase gode økologiske produkter i Aldi, ja faktisk har de et rigtig stort udvalg af friske økologiske grønsager. Grundet de få hyldepladser du finder i en Aldi, ja så er der faktisk også rigtig stor konkurrence mellem leverandørerne om at få sine produkter ind i sortimentet. Derfor er produkterne du finder i Aldi ofte screenet og kvalitets sikret flere gange, end dem du finder i f.eks. Føtex fordi Aldi kun tager de bedste produkter ind til de hyldepladser de har.

Tænk kreativt

 

Mad handler ikke om hvor dyre råvarerne er, men hvordan de er tilberedt og den kærlighed der er lagt i håndværket.  En økologisk gulerod, lidt cremefrais og en bagekartoffel fra Aldi kan derfor sagtens blive til en lækker forret, hvis man blot tænker lidt kreativt og er villig til at ligge lidt energi i det.  Og igen, så kommer en lækker middag ikke an på ingredienserne. Skift den dyre og røde bøf ud med en billig fisk, f.eks. Sej, og tilbered den perfektion – det er både billigt og mindst lige så lækkert som en stor bøf.

Søg inspiration på nettet

Nette er det perfekte sted til at finde inspiration til billig, men lækker madlavning. Et rigtig godt tip kan være at søge efter hjemmesider der tilbyder opskrifter på studie-venlige retter. Disse retter kan du så tage og peppe op så de fremstår som en million, men i virkeligheden har været super billige at lave. Et godt sted for studie retter er su-mad.dk. Tjek siden ud og se om du kan finde nogle gode retter med masser potentiale.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.