Sådan sikrer du din bolig mod indbrud!

posted in: Livsstil | 0

Sommerferien er lige rundt om hjørnet, og rigtig mange huse står tommen henover sommeren. Danmark er således mildest talt lidt af et tagselvbord for indbrudstyve henover sommeren, og mange danskere tager derfor på ferie med bekymringen om, at de måske kommer hjem til et hus der er blevet udsat for indbrud. I denne artikel giver vi en række tips til, hvordan du kan tage på ferie med ro i sindet, ved at sikre din bolig mod indbrud inden du tager afsted.

Opgrader dine låse, døre og vinduer

Noget af det som gør, at en indbrudstyv vælger at lave et indbrud i en bolig frem for en anden er tilstanden af de døre, vinduer og låse der er i boligen. Er dit hus gammelt og er døre og låse ikke af de nyeste standarder, så er det langt nemmere at bryde ind i. Ønsker du at mindske risikoen for indbrud i din bolig, er det derfor helt essentielt, at du få opsat nye vinduer, døre og ikke mindst låse. Der findes masser af virksomheder, som kan rådgive dig i forhold til, hvilke låse osv. der er de sikreste. F.eks. kan du på Amager ringe til denne Amager Låsesmed og få hjælp til dine låse i boligen.

Skal du afsted på ferie om blot nogle få uger, kan det være ret svært at få gjort noget ved vinduer og døre. Her kan du dog evt. hente hjælp i vores andre råd herunder

Anskaf dig et sikringskab

Skulle uheldet være ude og din blog bliver udsat for et indbrud, så kan du lige så godt gøre det så svær som muligt for tyvene at stjæle noget værdifuldt. Du kan f.eks. anskaffe dig et sikringskab, hvori du kan placere alle dine dyrebare ejendele. Med alt der er dig mest kært sikret i en sikringskab, kan du tage på ferie velvidende om, at skulle uheldet være ude, så får de i det mindste ikke fat i dine arvestykker eller noget andet vigtigt.

Få dit hus til at se beboet ud

En indbrudstyv vil aldrig begå indbrud et sted, hvor det ser ud til, at der måske er en risiko for, at husets ejere måske kommer hjem under indbruddet. Derfor er det utroligt vigtigt, at få din bolig til at se beboet ud mens du er væk. Du kan f.eks. få dine naboer til at komme og vande planter og trække gardiner til nogle dage og fra andre dage. De må også gerne flytte rund på have-redskaber i indkørslen eller børnenes legetøj. Alt dette vil få indbrudstyven til at tvivl på om husets beboer nu også er på ferie, da de ofte overvåger huset over flere dage inden de begår indbruddet.

Du kan også købe en timer, som tænder og slukker lyset på forskellige tidspunkter i løber af dagen. Hvis tændes og slukkes vil tyven igen blive i tvivl om huset nu også er tomt, og det kan måske afværge et indbrud.

 

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.