madlog

Spis sundere med en logbog

posted in: Livsstil | 0

Der kan være mange gode grunde til at føre en logbog over hvad du spiser. I denne artikel vil vi sætte fokus på tre af disse gode grunde, samt give forslag til hvad du kan notere i din logbog. Lige meget hvilken grund du har til at føre logbog, så kan dine notater hjælpe dig til at gøre nødvendige fremskridt, hvis blot du forholder dig til dine notater.

Sådan gør du

Det nemmeste er at føre din logbog i Excel. Du kan finde mange færdige skemaer via google, men de passer måske ikke helt til dig, og med et skema i Excel kommer du uden om det problem. Har du ikke helt styr på hvordan man bruger Excel, kan du altid tage et online kursus, som det du for eksempel finder på https://excel-guiden.dk/, og så er du klar til at gå i gang med din logbog. Nogle af de ting du kan notere i din logbog, kan for eksempel være:

  • Notater om kilojoule, kalorieindtag, fedtprocenter, kulhydrater, sukkerindtag, fibre eller noget helt andet. Dette punkt kan tilpasses efter dine behov og hvad du ønsker at opnå med din logbog.
  • Notater om alkoholindtag er en god ide.
  • Beregninger om højde, alder og vægt.
  • Notater om hvor meget du spiser og hvor ofte.
  • Eventuelt notater om motion og forbrænding.

3 gode grunde til at føre logbog over din kost:

  1. Du vil gerne tabe dig. Det er vist ingen hemmelighed at det er smart at holde styr på hvad man spiser hvis man gerne vil tabe sig. Hvis du gerne vil tabe dig, bør din tabel altså have fokus på dit kalorieindtag, og du bør indtage færre kalorier end du forbrænder.
  2. Du vil gerne holde din vægt. Hvis du allerede har opnået din ønsket vægt, er det vigtigt at du fortsat bliver ved med at spise sundt, så du ikke tager på i vægt igen. Med en log kan du her holde styr på om du “træder ved siden af” eller på anden vis afviger fra din kost.
  3. Du vil gerne have mere energi. Du behøver ikke nødvendigvis have fokus på din vægt hvis du ønsker at føre logbog over din kost. Du kan måske også bare have et ønske om en sundere kost. Det kan også være du har fået en gastric bypass operation, eller er sportsudøver. Lige meget hvad kan en logbog hjælpe dig med at gøre nødvendige fremskridt.

Hvis Excel guiden som nævnt ovenfor ikke er noget for dig, så kan du alternativt tage et kig på NemProgrammering.dk´s Excel video-kursus, hvor du igennem en række videovejledninger vil være Excel fra bunden. Du kan læse mere om excel kurset ved ved at følge linket.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.