Stress af med madlavning

posted in: Livsstil | 0

Lige så vel som en gåtur i skoven eller en omgang havearbejde som f.eks. rensning af tagrender kan være afstressende for kroppen og sindet, så kan madlavning også være det.

For nogle er det noget der bare skal overstås for andre er det en hobby der gøres noget ud af hver dag. Vi snakker her om madlavning. Fælles for alle er dog, at hvis man tager sig tid til det og hygger omkring det, så kan den daglige madlavning faktisk være ganske afstressende. Mange vil måske mene, at det at lave mad i hverdagen kan være ret stressfuldt, og det kan det også, men hvis man sætter den rette mængde tid af til det, så behøver det ikke være sådan

Her er et par råd til, hvordan du kan gøre din madlavning til en afstressende oplevelse.

Planlægning

Det er vigtigt at du planlægger madlavningen grundigt.  Husk at få handlet det hele ind og find et tispunkt, hvor der er god tid til det.  I stedet for at se madlavningen som noget der skal overstås så i kan komme over i sofaen og se tv, så sæt tid af til det og gør det til noget hyggeligt. I kunne eksempelvis drikke ét glas vin mens i laver mad – det giver en god afstressende stemning, og ét glas vin til hverdag skader overhoved ikke.

Vælg nogle nemme og sunde retter

Det er vigtigt at du afstemmer tiden du har med den ret du skal lave. Hvis du er for ambitiøs, så kan du ikke nå det hele og oplevelsen bliver dårlig.  Vælg derfor nogle retter som du ved du kan nå og som ikke kræver at du styrter rundt i køkkenet. Du kan i denne bog finde gode retter til mad uden stress.

Derudover, når vi nu taler om stress, så kan det være en god idé at vælge nogle retter som ligefrem forebygger stress.  Det har nemlig vist sig at visse ingredienser ligefrem mindsker stress, så hvis du bruges disse i din madlavning giver det dig et ekstra skud stressfrihed. Blandt de ingredienser som nedsætter stress finder du spinat, blåbær, laks, valnødder og mærk chokolade. Du kan se den samlede liste samt en liste over madvarer der stresser din krop her

Prøv at følge vores råd ovenfor og du vil med sikkerhed opleve at den daglige madlavning bliver meget lettere og måske ligefrem et afstressende element i en ellers stressende hverdag.

Har du selv nogle gode råd til, hvordan man kan bruge madlavnings til at stresse af, så skal du være meget velkommen til at dele dine tanker med os andre i kommentarfeltet nedenfor.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.