Året er godt i gang, og de dominerende madtendenser er allerede ved at have et godt tag i forbrugerne. 2017 kommer til at byde på endnu mere sundhed, økologi og vegetarisk mad. Maden skal laves af gode, sunde, økologiske råvarer, og kød fylder ikke det store på menukortet. Derudover kommer gæret mad til at blive én af dette års helt store trends. Læs med her hvis du vil have inspiration til den moderne madlavning til hverdag og fest.
Street food-invasionen fortsætter
2016 har budt på mange spændende modetendenser inden for madlavning. Blandt andet har street food-køkkenet været ét af de mest populære hos danskerne. Særligt i København og Aarhus har street food-konceptet i det forgangne år haft enorm succes, men tendensen er altså også ved at snige sig ind i de mindre byer i provinsen og på landet. Street food-successen fortsætter i 2017 med et stadigt voksende antal madboder og restauranter, der dyrker konceptet landet over. Det er vanskeligt at definere præcist, hvad street food indebærer, da der ikke er tale om hverken bestemte råvarer eller tilberedningsformer. Det handler lige omvendt om at hylde det globale køkken, der byder på både traditionelle samt alternative og eksperimenterende retter fra hele verden. Street food forbindes ofte også med økologi og gode råvarer, hvilket altså går godt i spænd med sundhedsdillen i øjeblikket.
Mad udefra med catering
Et andet kendetegn ved street food-konceptet er, at det er færdiglavet mad, vi bestiller udefra. Der hersker i denne forbindelse to konkurrerende tendenser, nemlig den hjemmelavede mad og mad udefra. Begge er fælles om at fokusere på økologiske og sunde retter, der nydes i hyggelige og hjemlige omgivelser. Catering kommer i denne forbindelse ikke til at blive mindre populært dette år, tværtimod. En lang række catering-firmaer er i allerhøjeste grad med på madmoden, der dikterer sundhed og alsidighed pakket ind i ”hjemmelavet” indpakning. Det vil sige catering som eksempelvis MadXpressen i Randers, der leverer mad fuldstændig skræddersyet til kundens bestilling og med det gode hjemmelavede håndværk som fundament. Når vi bestiller mad udefra med catering, får vi ofte ny inspiration til lækre retter, der er i trit med madmoden. Samtidig serveres catering-maden hos os selv, så den hjemlige atmosfære og den ”hjemmelavede” catering-mad spiller godt sammen. Street food-retter og catering er i denne forbindelse langt fra uforenelige størrelser. Langt de fleste catering og diner transportable-virksomheder er meget villige til at samarbejde om at udforme en menu, der passer til anledningen, som kan være alt fra den lille komsammen til den store fest.
Festmenu 2017
Når eksperter spår, at fermentering og syltning bliver store madmodetendenser, kan det skabe udfordringer for festmenuen, når du skal imponere dine gæster. Det er blandt andet enormt tidskrævende, og det stiller store krav til fantasien, når menukortet skal sammensættes. I denne forbindelse kan bestilt mad endnu engang hives frem af skabet. Vil du gerne servere en udsøgt menu, der udfordrer konventionerne og er med på de nyeste tendenser inden for maduniverset, så kan catering altså varmt anbefales. De moderne catering-virksomheder har ofte et både alsidigt og moderigtigt menukort, som tilmed er åbent for dine forslag og tilføjelser. Med fuldtidsarbejde og tre børn kan det være svært at få tid til fermenterede rodfrugter og hjemmelavet ramen – og det er netop her, catering kommer ind i billedet. Bestil festmenuen gennem catering og server det ultimative aftensmåltid med alt det gode fra madmoden ’17 for dit begejstrede middagsselskab.
Del artiklen på de sociale medier!
Skriv et svar