Vin og tilbehør til din næste fest

posted in: Livsstil, Mad | 0

Der kan være mange ting, der skal holdes styr på op til en fest og mange ting, man ikke umiddelbart troede var nødvendigt at låne eller anskaffe. I denne guide hjælper vi med at anbefale forskellige vine til din næste fests menu samt hvilket udstyr, der kunne være en optimal mulighed at leje, hvis festen enten skal holdes i et stort telt eller hjemme i egen bolig.

vin og tilbehør

Vin til den brede menu

Man kan enten vælge at starte med at fastlægge vinmenuen, før maden skal på plads, men omvendt kan vine også tilrettelægges ud fra en given madmenu. Om ikke andet kan du finde en guidende beskrivelse af de forskellige slags fine, der tilegner sig til de forskellige menuer.

Velkomstdrink:
Byd dine gæster velkommen med en halvtør- eller halv sød aperitif i form af en mousserende Cava eller Sparkling. Er der lagt op til den helt store fest, kan du servere en rigtig champagne, der vil lægge sig som skønne perler på dine gæsters tunge, der er med til at vække smagsløgene.

Forret:
Det typiske selskab til en forret er hvidvin eller rosévin, og her kan en Sauvignon Blanc eller en tør Riesling gå godt sammen med skaldyr eller andet fisk. En Chardonnay eller en Pinot er også gode vinvalg til en forret bestående af fisk.

Hovedret:
Server en fyldig og krydret Zinfandel, hvis dine gæster bliver budt på fasan, rødt kød eller kalkun. En Cabernet Sauvignon vil derimod gå godt sammen med lam, vildt eller gris, grundet vinens kraftige undertoner og fyldighed.

Dessert:
Afslutningsvis kan du servere en perlende let Moscato d’Asti for dine gæster, der er en sød og mousserende vin oplagt til desserter. Der er også den mulighed at gå efter Portvine eller Sherry lavet på druerne Riesling, Loupiac eller Barsac.

Sæt prikken over i’et med disse udstyr

Det kan være en rigtig god idé at leje en flaskekøler, hvis du vil servere dine vine og andre drikkevarer med den helt rette temperatur. Flaskekølere er ikke kun med til at køle dine vine ned til de rigtige grader, de får også flaskerne til at fremstå flot i de åbne glasmontrer i skabet, og derudover kan andre drikkevarer som øl, sodavand og cider også opbevares på køl hele aftenen og natten, så dine gæster selv har mulighed for at gå hen og tage, hvad de kunne have lyst til.

Andre gode forslag til udstyr, du kan anskaffe dig til din fest, kunne være terrassevarmere, hvis folk skal stå udenfor og ryge eller trække lidt frisk luft. En isterningsmaskine, så du ikke kommer til at løbe tør for is til festens drinks. En Slush-Ice maskine til både børn og voksne, hvor der til de voksne kan blandes vodka i, så de bliver mere ”festlige”. Mulighederne er mange, og der findes mange forskellige firmaer, der lejer festudstyr ud til private. Søg blot på nettet og find et kæmpe udvalg.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.