3 ideer til en ny og spændende hobby

posted in: Livsstil | 0

Går du og keder dig lidt i weekenderne og måske ikke helt hvad du skal give dig til, så er det måske på tide at du får dig en ny hobby. Men hvad skal det lige være? Der findes jo utallige hobbier at kaste sig over, så hvilken en er lige noget for dig? Det kan du nok selv bedst svare på, men i denne artikel vil vi alligevel komme med 3 forslag til en ny hobby, som du kan overveje, næste gang dine weekender bliver lidt for lange.

Begyndt at male

En rigtig nem og forholdsvis billig hobby at komme i gang med, er at male. En god kop te og en pensel i den anden hånd en lørdag eftermiddag, hvor ungerne er ude af huset og det bare er dig og (måske) pejsen, er ren afkobling, som ikke kan slås af ret meget andet. Inden du går i gang med at male, skal du dog lige have på plads, hvad du vil male og hvad stilen skal være.

Et godt sted at starte kan være akrylmaling, hvor du i første omgang blot skal bruge et lærred, en pensel og noget akrylmaling. Det meste kan du få til ikke alt for mange penge hos f.eks. Panduro hobby.

For mange kan det dog være ret svært “bare” at kaste sig ud i det, og her kan det evt. hjælp at tage et kort malerkursus, hvor du får de grundlæggende begreber, teknikker og viden omkring materialevalg på plads. Her kan du enten melde dig på et maler kursus som udbydes i dit lokal område eller melde dig til et kursus online som dette malerkursus. Med et malerkursus online kan du, hvor du vil og når du vil, lære omkring maling, og det er derfor ret nemt og belvæmmeligt at tage et par lektioner en søndag eftermiddag, hvor man lige har tid. Kurset vi linker til består af omkring 40 videoer, som vil lære dig at male akrylmaling fra bunden. Kurset er ikke voldsomt dyrt, og for de fleste kan det godt betale sig, at prøve det af inden man melder sig til en fysisk malerkursus.

Bliv en haj i køkkenet

En anden hobby du kan kaste dig ud i, er at gå mere op i madlavning. Find en ambitiøs opskrift, gå på opdagelse i special-butikkerne, dyk ned i råvarerne og gå så hjem og blive den verdenskok du altid har ment du kunne blive. Det er super sjovt at bruge tid i køkkenet og kræse om maden, specielt når man er vant til en hverdag, hvor maden blot skal laves, serveres og konsumeres som en del af den daglige rutine.

En anden sjov hobby kan være at gå i “den store bagedysts” fodspo og prøve at lave nogle af de samme kager som den de laver i TV. Du kan typisk finde opskrifterne på nettet, så det er bare med at komme i gang. Hvis du er rigtig skarp kan du i forbindelse med din nye bag-hobby lave en blog, hvor du tager billeder og deler dine erfaringer med kagerne, og så begynder din nye hobby helt automatisk at tage fart! I den forbindelse kan vi anbefale vores artikel om at starte sin egen madblog.

Begynd at klatre

En sportsgren som er rigtig meget på vej frem i øjeblikket er klatring. Klatring er en sport, hvor du får brugt hele kroppen og samtidig får din hjerne også lov til at arbejde. Du nemlig bruge en masse kræfter samtidig med at din hjerne skal finde ud af, hvad der skal være dit næste træk for at komme videre opad. Det er super sjovt, og det eneste du skal have for at komme i gang er et par klatresko. Du kan faktisk i de fleste klatrehaller leje klatresko, så du nemt at prøve af om det er noget for dig inden du begynder fast til det.

 

Vi håber at denne artikel har givet dig inspiration til en ny hobby. Hvis du selv har ideer til en ny hobby, skal du være velkommen til at dele den i kommentarsporet herunder.

 

 

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.