3 tips til dig der skal have nyt køkken!

posted in: Livsstil | 0

køkken

Planlægger du at lave nyt køkken i lejligheden eller i huset, så er der en række ting du bør overveje, som måske kan gøre processen nemmere og spare dig for en del hovedpiner, når først projektet er sat i gang.

I denne artikel giver vi dig 3 hurtige tips til,hvad du bør overveje før du bygger nyt køkken!

Er økonomien på plads?

Noget af det vigtigste i bør have på plads, inden i bygger nyt køkken er økonomien. Er der penge nok til projektet og har i lagt ekstra oveni til uforudsete udgifter, som helt sikker kommer?

Har man fra start ikke kortlagt økonomien i projektet, og har man ikke sørger for at spare op, så er der en overhængende risiko for, at projektet kulsejler. I kunne f.eks. være nødsagte til at tage et forbrugslån for at få køkkenet færdigt, hvilket vi alle ved, er en meget dyr måde at låne penge på.

Derudover skaber det rigtig meget stress, hvis man ikke kan betale for de sidste ting til køkkenet og projektet trækker ud, så man bliver nød til at lave mad på el-komfur og uden oven i flere måneder mere end planlagt.

Derfor, lav et klart budget for hvad køkkenet vil koste, og læg 10% oveni for at være på den sikre side. Hvis i ikke helt har pengene endnu, så vent! Det er bedre at vente og være økonomisk sikre end at begynde at bygge noget, som ikke kan færdiggøres fordi der ikke er penge til det.

Skal du lave det hele selv?

Mange går med en drøm om at bygge det hele selv, fordi det er billigst og lidt fedt at kunne sige, at man har lavet det hele selv. Men det er altså også vigtigt at være realist, for kan du nu også bygge det hele selv, uden at bruge alt for lang tid på det?

Du bør skrive alle de opgaver ned, som der skal gøres, og realistisk vurdere om det er noget du selv kan lave. Vælger du blot at antage, at du kan lave det hele selv, så risikerer du, at du på et tidspunkt rammer en mur, hvor tidsplanen begynder at skride, fordi du bruger alt for lang tid på en lille ting, som en professionel kunne klare på ganske få minutter.

Er din planlægning realistisk?

Vi har allerede været inde på det, men det er igen vigtigt at slå et slag for en realistisk planlægning. Lad være med at presse dig selv for meget og invitere til søvlbryllupsfest 1 uge efter køkkenet skal være færdigt. Det giver et unødvendigt pres, og risikoen for at køkkenet ikke bliver færdigt til tiden er relativt høj.

Så planlæg altid med rigeligt tid, og lad være med at sætte et pres på dig selv ved at planlægge ting der kræver brug af køkkenet i den nærmeste fremtid.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterestmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.